Chirurgie Generală

În cadrul secției de chirurgie generală, din Centrul Medical Monza, efectuăm o gamă amplă de proceduri chirurgicale, abordând tehnici moderne de chirurgie minim-invazivă. Colaborarea strânsă între chirurgii Centrului Medical Monza permite realizarea unor intervenții cu grad mare de dificultate si abordarea multidisciplinară a cazurilor complexe.

Chirurgie generală

Servicii medicale

Chirurgii noștri sunt specializați în intervenții chirurgicale minim-invazive (laparoscopice) de nișă și sunt printre cei mai experimentați medici români în flebologie. Pacienții noștri au acces la diagnostic și tratament complet pentru patologii precum: afectiuni din sfera flebologiei (varice, venule si vase reticulare, tromboflebite, ulcer varicos, hemangioame s.a.), afectiuni ale peretelui abdominal (hernii, eventrații), afectiuni din sfera proctologiei (hemoroizi, abcese si fistule perianale), afectiuni viscerale abdominale (litiază biliară, apendicită, fibrom uterin, tumori abdominale benigne și maligne etc), afecțiuni cutanate ale părților moi, afecțiuni ale sânului (tumori benigne și maligne).

Consult pre-operator

Tratamente cu laser endovenos

Tratamente cu laser vascular subcutanat

Chirurgie clasică

Chirurgie laparoscopică

Mică chirurgie

Ecografie Doppler color

Videoproctoscopie

Tratamente cu infraroșii

Anestezie

Control postoperator

Chirurgie generală

Principalele afecțiuni tratate:

Afecțiuni din sfera flebologiei

Afecțiuni ale peretelui abdominal

Afecțiuni din sfera proctologiei

Afecțiuni viscerale abdominale

Afecțiuni cutanate ale părților moi

Afecțiuni ale sânului

Intervenţii de Excelenţă

Laserul endovenos pentru varice. Tratamentul varicelor cu laser endovenos este recomandat de toate ghidurile internaţionale de flebologie. Intervenţia cu laser endovenos presupune mai întâi efectuarea unui examen EcoDoppler cu identificarea venelor de tratat, apoi introducerea în vena varicoasă a unui cateter de 1 mm diametru printr-o puncţie și apoi, prin cateter se introduce o fibră optică ce e conectată la un aparat laser vascular. Fibra optică se poziţionează sub control ecografic și transmite energia luminoasă a laserului către peretele venei, care se strânge și se închide pe măsură ce fibra se retrage. În acest fel, vena varicoasă nu mai trebuie scoasă prin smulgere sau prin incizii, ea se fibrozează și poate fi lăsată pe loc. În acest fel nu mai avem complicaţii, durerile postoperatorii sunt minime, nu mai avem cicatrice și risc de sângerare sau suprainfecţie, iar recuperarea este mult mai rapidă. În plus, se face de regulă ambulator, pacientul plecând acasă la două ore după operaţie.

Cura chirurgicală a herniilor fără internare, cu plasă și anestezie locală. Opusul tehnicii clasice de reparare a herniei în tensiune este procedeul fără tensiune (tension – free), cunoscut sub numele lui Lichtenstein, chirurgul american care l-a descris și l-a făcut cunoscut în toată lumea. Avantajele acestei intervenţii sunt următoarele: durerea postoperatorie scade semnificativ, iar recidivele sunt aproape inexistente. În plus, datorită folosirii anesteziei locale și a operaţiei în ambulator, fără internare, pacientul are posibilitatea să plece la domiciliu pe propriile picioare, la scurt timp după intervenţia chirurgicală.

Programează-te acum

+40 21 9983

contact@centrulmedicalmonza.ro

Str. Tudor Ștefan nr. 38-40

Sector 1, București

Prelucrarea datelor cu caracter personal*: