Call center 021.2305200 / 021.2317795

De ce să alegi Centrul Medical Monza?

Standarde de excelenţă dedicate pacienţilor

Centrul Medical Monza a luat naștere prin preluarea clinicii Pro Estetica, prima clinică privată de chirurgie estetică din București. Fondată în anul 1994, Pro Estetica este locul în care au avut loc câteva dintre cele mai importante premiere românești în acest domeniu chirurgical: primele injectări cu toxină botulinică pentru riduri, primele reconstrucţii mamare postmastectomie cu ţesut adipos, primul implant mamar și primele operaţii plastice de chirurgie regenerativă.

Din luna Aprilie 2020, Centrul Medical Monza găzduiește cel mai important centru de fertilizare in vitro din București, alături de Genesis Athens. Originară din Grecia, clinica Genesis Athens aduce în România experiența unei echipe medicale de renume, cu una dintre cele mai bune rate de reușită de la prima procedură – de peste 50%.

Centrul Medical Monza este amplasat în zona de Nord a Capitalei, și oferă servicii medicale pentru următoarele specialităţi: diagnosticul infertilității, ginecologie și reproducere umană asistată, chirurgie plastică, chirurgie generală, flebologie și ORL.

Apartenenţa la un grup internaţional al Centrului Medical Monza înseamnă accesul la peste 26 de ani de experienţă și inovaţie în domeniul medical, oferirea unor servicii medicale la standarde de calitate europene, precum și formarea profesională continuă a personalului medical în centre internaţionale de prestigiu. În plus, colaborarea permanentă între medicii grupului face posibilă realizarea anumitor intervenţii cu grad mare de dificultate sau în premieră pentru România.

Specialiști aproape de oameni

La Centrul Medical Monza, pacienţii se bucură de toată atenţia din partea unor doctori cu renume în medicina românească. În oricare dintre centrele specializate ale acestui spital medicii sunt dedicaţi nu doar profesiei, ci mai ales oamenilor de care au grijă.

Îngrijire multidisciplinară complexă

Centrul Medical Monza acoperă toată aria de specialităţi necesare tratării pacientului, oferind atât servicii complete de diagnostic și tratament. Această continuitate a îngrijirii medicale permite monitorizarea evoluţiei pacientului nu numai în faza pre și post-operatorie, ci și în faza de recuperare, când pot apărea complicaţii particulare, situaţii în care medicii pot să intervină rapid.
Scopul acestui tip de îngrijire medicală este recuperarea rapidă a pacientului, care se poate reintegra astfel în viaţa de familie și își poate relua, în condiţii normale, activităţile de zi cu zi.

Tehnologie performantă

Grupul Monza reprezintă un centru de referinţă în Europa de Est în ceea ce privește dotarea cu aparatură de top, marca celor mai renumiţi producători în domeniul medical, lideri mondiali în tehnologia medicală.
Astfel, competenţa specialiștilor noștri este susţinută de cea mai avansată tehnologie existentă pe piaţă în radiologie – imagistică, neuronavigatie, monitorizare, anestezie și terapie intensivă (ATI).

Asistenţă medicală integrată de specialitate


Colaborarea strânsă dintre specialiști permite optimizarea utilizării resurselor tehnologice și profesionale ale spitalului, cu obiectivul de a reduce riscul clinic al pacientului și de a îmbunătăţi prestaţia medicală.

Pentru a preveni evenimentele medicale neplăcute, abordarea medicilor din Grupul Monza este bazată pe evaluarea riscului clinic. Astfel, înainte de orice act invaziv asupra pacientului, se realizează o verificare preventivă a riscului cardiologic, pneumologic, infecţios, nefrologic sau de altă natură, evitându-se astfel complicaţiile care determină o spitalizare prelungită în timp, sau chiar evenimente fatale.

Implicare socială

Prin formarea profesională la nivel de excelenţă și crearea unor condiţii de muncă ce încurajează performanţa în propria ţară, Grupul Monza contribuie la atragerea specialiștilor de elită în sistemul medical românesc, precum și la reducerea migraţiei profesioniștilor și a numărului de pacienţi care pleacă în alte ţări pentru îngrijire medicală de calitate.

Profitul obţinut de Grupul Monza este reinvestit pe teritoriul României. Acesta este folosit la îmbunătăţirea practicii medicale (tehnologie și formare profesională) și, prin intermediul Fundaţiei Monza, pentru a oferi servicii medicale în beneficiul persoanelor aflate în dificultate.

Centre de excelenţă și specialităţi


Centrul Medical Monza este un un pol al excelenţei în medicina modernă, în care tehnologia de ultimă generaţie este la dipoziţia celor mai înalt specializaţi medici.

Specialităţi medicale și chirurgicale

Fiecare departament medical beneficiază de suportul Ambulatoriului de specialitate.

Centrul de diagnostic și tratament al infertilității – Genesis Athens

Genesis Athens este centrul de excelență din cadrul Centrului Medical Monza, care se ocupă de diagnosticul și tratamentul infertilității. Aici, fiecare caz este beneficiază de un serviciu medical integrat, de la diagnosticul corect și identificarea cauzei infertilității, testele genetice până la găsirea tratamentului optim pentru reproducere umană asistată.

Chirurgie plastică

Cu un puternic istoric în aria Chirurgiei plastică, Centrul Medical Monza continuă tradiția în acest domeniu chirurgical, efectuând toată gama de intervenții de chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă.

Chirurgie generală

Departamentul de Chirurgie Generală al Centrului Medical Monza oferă pacienţilor tratament chirurgical pentru următoarele tipuri de afecţiuni: afecţiuni flebologice (varice, venule și vase reticulare, tromboflebite, ulcer varicos, hemangioame), afecţiuni ale peretelui abdominal (hernie inghinală, ombilicală, post incizională, diastazis-ul, eventraţii), afecţiuni proctologice (hemoroizi, abcese și fistule perianale), afecţiuni viscerale abdominale (litiază biliară, apendicectomie, colecistectomie, fibrom uterin, tumori abdominale benigne și maligne, etc).

Hernia Fix

În cadrul Departamentului de Chirurgie Generală a luat naștere un centru specializat în tratamentul chirurgical al herniilor – Hernia Fix, în cadrul căruia speciliștii noștri, au ca principală preocupare refacerea peretelui abdominal, eficient și estetic, prin tehnici moderne.

Flebologie

În cadrul secţiei de Chirurgie Generală din Centrul Medical Monza, a fost înfiinţat un departament specializat în tratamentul afecţiunilor venoase (flebologice), în special a bolii venoase cronice, creat pentru a oferi pacientului tratamentul complet al întregii palete de afecţiuni venoase, cu suportul echipei medicale multidisciplinare al tehnologiei moderne din dotarea spitalului.

ORL

Secţia ORL se preocupă în principal de patologia nasului. Sunt diagnosticate cu precizie și tratate – cu sau fără intervenţie chirurgicală – atât afecţiuni cronice, cât și acute, echipa medicală multidisciplinară extinzându-și expertiza până la operaţiile de remodelare a nasului (rinoplastii).

Dotări și echipamente

Structură spital
Cu o suprafaţă de peste 1000 mp distribuiţi pe 5 niveluri, Centrul Medical Monza a fost gândit ca proiect medical modern, dotat cu aparatură de ultimă generaţie, în care medicii de diverse specialităţi să practice medicină după cele mai noi protocoale internaţionale. În același timp, în centrul preocupărilor activităţilor medicale se află permanent pacientul și nevoile acestuia, fiind create circuite speciale pentru pacienţi și pentru personalul medical, și a fost creat un ambient familial, sigur și confortabil pentru pacienţi, și un mediu de lucru multidisciplinar, formativ și profesionist pentru personalul medical.

Dotări saloane și alte servicii

Centrul Medical Monza este situat în zona de Nord a Capitalei și are o capacitate de de paturi dispuse în rezerve adaptate nevoilor si necesităţilor pacienţilor, dotate cu baie, aer condiţionat, TV și Internet.
Prevenţia infecţiilor în intervenţiile chirurgicale este extrem de importantă și, în acest sens, Centrul Medical Monza acordă atenţie fiecărui detaliu. Din punct de vedere tehnologic, spitalul este dotat cu tehnologie modernă și inovatoare.