Call center 021.2305200 / 021.2317795

Ortopedie și traumatologie

Orthopedic Center, din cadrul Centrului Medical Monza, este centrul specializat în tratamentul bolilor și traumelor aparatului osteo-articular și musculo-tendinos. Specialiștii noștri diagnostichează, tratează și acordă asistenţă în fază acută și post-acută ale afecţiunilor aparatului locomotor de natură traumatică si degenerativă.

Servicii medicale

Chirurgia traumatologică

  • Chirurgia protetică de șold – genunchi – umăr
  • Chirurgia vertebrală pentru boli traumatice și degenerative
  • Chirurgia artroscopică (umăr, genunchi, gleznă)
  • Chirurgia ortopedică (mână și picior)

Principalele afecţiuni diagnosticate și monitorizate

  • Artroză
  • Leziuni de menisc
  • Fracturi
  • Ligamente rupte
  • Malformaţii congenitale sau dobândite ale piciorului

Intervenţii de Excelenţă

Cura disjuncţiei acromio-claviculare (artroscopic). Această intervenţie presupune înlocuirea ligamentului rupt cu diferite tipuri de implant și eventual cu un transplant cu tendon, recoltat tot de la pacient, de la nivelul genunchiului. Tendonul recoltat se implantează apoi la nivelul umărului. Beneficiile acestei proceduri constau într-o recuperare mai rapidă și spitalizare de scurtă durată.

Reconstrucţia de ligament încrucișat (artroscopic). Aceasta presupune înlocuirea ligamentului încrucișat (anterior sau posterior) rupt cu tendoane recoltate de la același pacient, în general de la același picior, care se introduc în locul ligamentului deficitar. Beneficiile acestei proceduri realizate pe cale artroscopică, prin incizii mici, înseamnă recuperare rapidă, risc de infecţie scăzut, spitalizare de scurtă durată.

Echipa Medicală

Echipa medicală Orthopedic Center, din cadrul Centrului Medical Monza, acordă o mare atenţie domeniului post-operator: din prima zi după operaţie, pacienţilor le este rezervat un tratament personalizat de recuperare individuală, care constă în planificarea procesului de recuperare în funcţie de condiţiile de sănătate individuale, confruntate cu obiectivele de recuperare prevăzute în programul zilnic. Aceste programe individuale și trasee sinergice sunt pregătite de medicii ortopezi cu obiectivul de a ajunge la o recuperare a autonomiei funcţionale în cel mai scurt timp posibil.